Deze originele Mini is zo nieuw, plastic zit nog om de zetels

Bekijk 9 foto's
Door: BV 13-09-2019

Een nieuwe Mini kopen is geen kunst. Dat is gewoon een kwestie van naar de dealer te gaan en je hanenpoot onder een bestelbon te parkeren. Maar dat deze klassieke Mini Mk1 nog nieuw te koop is, is wel een beetje een stunt. De teller van de 1968 Mk1 Minor-Mini Super De Luxe staan amper 271 mijlen. Hij is zo nieuw dat hij nog de plastic zetelhoezen heeft waarin hij meer dan 50 jaar geleden geleverd werd. Of het kaartje dat uitlegt hoe de gordel werkt. Toen was dat nog toptechnologie.

Te veilen

Ene juffrouw B Jones kocht de auto meer dan een halve eeuw geleden om mee te leren rijden. Maar daar kwam niets van in huis en de auto werd in de garage geparkeerd. Pas twee jaar geleden veranderde de auto voor het eerst van eigenaar. Nu gaat de auto onder de hamer. De eigenaar hoopt wellicht op winst.

De verkoper maakt zich sterk dat het de meest originele Mini is die nog bestaat. Hij wordt zelfs gebruikt als referentie om na te kijken hoe auto’s destijds werden gemaakt. Dat de koppen van de vijzen met een fijn laagje verf werden bedekt bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus