GWA bouwt unieke Mercedes Ciento Once

GWA bouwt unieke Mercedes Ciento Once
Bekijk 16 foto's
Door: BV 06-01-2011

De Amerikaanse tuner GWA wist de hand te leggen op een Mercedes C111. Een concept uit de jaren zeventig. En het vond er niet beter op dan de auto even terug bij de tijd te brengen. Hij heet nu Ciento Once. Op de aluminium space frame rust een met de hand vervaardigd koetswerk uit datzelfde lichtgewicht metaal. Achter het passagierscompartiment zit een V12 die 408pk opwekt. Een zesbak sluist al het vermogen naar de achterwielen.

In het interieur bleef het psychedelische stofje uit de seventies behouden, maar verschenen moderne elementen als een GPS en werden heel wat panelen vervangen door lichtgewicht koolstofvezel.

Velgen produceert GWA zelf, en het is dus logisch dat de 19-duimers onder de Ciento Once uit het eigen aanbod afkomstig zijn. De remmen zijn dat niet... die zijn geleend van een Mercedes S55 AMG.

De prestaties geeft GWA niet vrij. Een prijs opgeven zou nogal zinloos zijn, gezien het om een uniek stuk gaat. Het gaat er GWA vooral om zich in de aandacht te kunnen werken. Dat is bij deze gelukt.

Geef commentaar
comments by Disqus