Ferrari 458 Spider heeft wegklapbare hardtop

Ferrari 458 Spider heeft wegklapbare hardtop
Bekijk 5 foto's
Door: BV 23-08-2011

Na de 458 Italia volgt nu de nieuwe 458 Spider, waarmee Ferrari zijn modelreeks met V8 middenmotor verder uitbreidt. Het nieuwe model debuteert op het Autosalon van Frankfurt en is uitgerust met een door Ferrari gepatenteerde, volledig inklapbare hardtop, een wereldprimeur voor een sportwagen met deze lay-out.

De 458 Spider wordt aangedreven door Ferrari's atmosferische, direct ingespoten 4.5-liter V8. Die levert 570pk en 540Nm. Het vermogen wordt op de weg overgebracht door een F1-versnellingsbak met dubbele koppeling met zeven versnellingen. Diverse features van de auto, waaronder de mapping van het gaspedaal en de demping van de multilinkophanging, zijn gekalibreerd voor maximale sportiviteit en een optimaal rijplezier met de kap naar beneden. Zelfs het motorgeluid is aangepast om er voor te zorgen dat de inzittenden van de auto compleet betrokken worden bij de open rijervaring. Ferrari belooft een topsnelheid van meer dan 320km/u, een acceleratietijd van minder dan 3,5 tellen en een verbruiksgemiddelde van 11,8l/100km (275gr/km/CO2).

De compleet uit aluminium vervaardigde hardtopconstructie van de 458 Spider biedt een aantal voordelen ten opzichte van een neerklapbare softtop, waaronder een gewichtsbesparing van 25 kg en een tijd van slechts 14 seconden om zich volledig te openen. De hardtop werd ontwikkeld om vóór de motor te passen zonder de aerodynamica of prestaties van de auto te beïnvloeden. De kleine ruimte die nodig was om de kap te herbergen bood de ontwerpers de mogelijkheid om een achterbank voor bagage te monteren achter de voorzetels. Merk wel op dat zelfs Ferrari dat niet beschouwd als zitplaatsen.

Geef commentaar
comments by Disqus