VW Golf is Auto van het Jaar 2013!

VW Golf is Auto van het Jaar 2013!
Vergroot foto
Door: BV 04-03-2013

In Genève heeft de jury zojuist de Volkswagen Golf uitgeroepen tot ´Auto van het Jaar 2013´. Met een totaalscore van 414 punten wist de Golf zijn concurrenten met een gigantisch puntenverschil te verslaan.

Volkswagen viste vorig jaar net naast de hoofdprijs. Toen eindigde de Chevrolet Volt / Opel Ampera op het hoogste schavot en strandde de Up op de tweede plaats. Dit jaar is het wel prijs, met een Gofl die vooral onderhuids heel wat vernieuwing brengt. De Toyota GT86 en Subaru BRZ eindigen tweede op grote afstand. De tweeling scoort 202 punten. Op plaats drie staat de Volvo V40 met 189 punten, eveneens een mooie score.

De Volkswagen Golf schrijft met het binnenhalen van de ´Auto van het Jaar 2013´ titel zonder meer geschiedenis. Samen met de Renault Clio is de Golf namelijk de enige auto die ooit twee keer de titel won. Bovendien zijn alle zeven generaties van de Golf genomineerd geweest voor de titel. Doorslaggevend voor de jury om de Golf dit jaar tot winnaar uit te roepen heeft alles met zijn allround kwaliteiten te maken. De jury prijst de Golf om zijn ´algehele balans´, ´uitstekende kwaliteiten op het gebied van veiligheid, efficiëntie, dynamiek en comfort´ en uiteraard wordt het brede leveringsgamma geprezen.

Geef commentaar
comments by Disqus