Ford geeft klanten compensatie voor hoger verbruik

Vergroot foto
Door: BV 15-06-2014

Een zeldzaam feit: een autoconstructeur die spontaan een fout toegeeft. Ford doet het in de VS voor wat de berekening van de verbruikscijfers betreft - en het compenseert z’n klanten.

Zes modellen verbruiken meer dan beloofd

Ford zegt dat de verbruikscijfers van zes van z’n modellen te optimistisch waren. Daarvoor wijst het naar een fout met de berekening van ‘Total Road Load Horsepower’ of het vermogen dat effectief op de weg gezet wordt. Als dat lager is dan voorzien, dan heeft dat uiteraard invloed op de inspanning die de krachtcentrale (wat die ook mag zijn) moet verrichten en (dus) de hoeveelheid energie die wordt gebruikt.

Zo’n 200.000 klanten zijn in het bezit van een voertuig dat meer verbruikt dan voorzien. Het gaat om de modellen Fusion, Fusion Energi, C-Max Energi en Fiesta en MKZ Hybrid van Lincoln. Afhankelijk van het model en de aankoopformule krijgen klanten tussen $ 125 en $ 1050 terug.

Geen gevolgen voor Europa

De berekeningswijze van de verbruikscijfers voor de Europese markt is compleet verschillend. Daarop heeft deze spontane rechtzetting geen enkele invloed.

Geef commentaar
comments by Disqus