Audi e-Tron GT is elektrische droom-GT

Bekijk 13 foto's
Door: BV 29-11-2018

Zoals aangekondigd stelt Audi op het Autosalon van Los Angeles de e-Tron GT Concept voor. En vanaf 2020 zal je daar gewoon een bestelbon voor kunnen tekenen. Zoals het een GT betaamd is het model laag, breed en voorzien van een lange wielbasis.
Leg er een lintmeter naast en je komt op een lengte van 4,96m, een breedte van 1,96m en een hoogte van 1,38m. Maten die onvermijdelijk doen denken aan de A7 Sportback, waardoor je je af kan vragen of daar niet gewoon een elektrische versie van kon komen. Maar de e-Tron GT heeft exotischer bouwmaterialen. Er is koolstofvezel, aluminium en staal. Zaken die, vanzelfsprekend, allemaal hun invloed zullen hebben op de prijs. Verwacht dus niet dat deze gladde vierdeurs voor dezelfde prijs in de catalogus verschijnt.

Offensief

De e-Tron GT zal deel uitmaken van Audi’s elektro-offensief. Dat betekent dat er vanaf 2025 niet minder dan twaalf elektrische Audi’s te koop zullen aangeboden worden.

Vlot

Audi zegt het niet, maar je kan er donder op zeggen dat de techniek wel wat gemeen heeft met de reeds aangekondigde elektrische Porsche Taycan. Hij heeft in elk geval twee elektromotoren, netjes verdeeld over de assen. Samen produceren ze 590pk, waarmee het naar 100 snellen is in 3,5 tellen, en al na 12 seconden de 200km/u wordt gepasseerd. De top is afgeregeld op 240km/u.
Onder de cabine zit een 90kWh sterke accu die goed moet zijn voor een actieradius van 400km (WLTP). De aandrijflijn blijft desalniettemin compact waardoor je 550l stouwcapaciteit krijgt. 450l achterin en nog eens 100 liter voorin. Net als bij een Tesla.
Opladen kan via een gewone stekker wanneer je eindeloos geduldig bent, of via een 11kW draadloos snellaadsysteem van Audi (dat nogal wat eisen zal stellen van je elektrische installatie). Dan kan je na 20 minuten weer 320 verder rijden.

Milieubewust

Nog even over het interieur. Dat is géén leder. Sterk nog, het zijn allemaal duurzame veganistisch verantwoorde materialen. Je gaat bijvoorbeeld zitten op gerecycleerde PET-flessen. Maar het moet allemaal even luxueus aanvoelen als in een normale Audi.

Geef commentaar
comments by Disqus