Audi e-Tron GT in 2020 in productie

Bekijk 4 foto's
Door: BV 27-11-2018

Morgen stelt Audi op het Autosalon van Los Angeles een nieuwe concept car voor. Die past in het ambitieuze elektrische toekomstplan van de constructeur uit Ingolstadt. Die wil tegen het begin van volgend decennium een derde van z’n auto’s wereldwijd voorzien van een stekker. Een doelstelling die veeleer leunt op een snelle conversie naar elektriciteit van de Chinese markt, dan de Europese, maar niettemin erg ambitieus is. De e-Tron en e-Tron sportback moeten die kar niet alleen trekken. Ze krijgen het gezelschap van deze e-Tron GT. Nu nog in een camouflag-outfit, maar niet voor lang meer. Morgen gaat het doek ervan af op het Autosalon van Los Angeles.

In 2020 in productie

Het lijkt voor de hand te liggen dat de e-Tron GT z’n techniek zal delen met de aanstormende Porsche Taycan, die alleszins een vergelijkbaar profiel etaleert. Om het allemaal een beetje opwindend te maken (en al bij voorbaat z’n prijs te verantwoorden) is het de RS-afdeling die hier aan de kar trekt. Er wordt gefluisterd over bijna 600pk en een rijbereik van 400km. Sterk doorgedreven LED-technologie en (optionele) laserkoplampen, een lichtband over de ganse breedte en stijlloze ramen vormen enkele van de designhoogtepunten van model.

Wanneer morgen het doek van de concept wordt getrokken, mag je ervan uitgaan dat die zo goed als helemaal productieklaar is. In elk geval is het groen licht al gegeven. In de loop van 2020 lopen de eerste exemplaren van de band.

Geef commentaar
comments by Disqus