Nieuwe Kia Soul blijft apart

Bekijk 23 foto's
Door: BV 29-11-2018

Nieuwe auto’s lijken almaar meer op elkaar. Je kan niet om dat fenomeen heen. Of wel? Want de derde generatie van de Kia Soul blijft toch maar lekker origineel.

Karakterkop

Kia durft ook karakterloze modellen bouwen. Dat moeten we durven zeggen. Neem nu de nieuwe Kia Cee’d. Die oogt wellicht niet slecht, maar apart? Neen, dat kan je niet stellen. Deze Soul, eerder deze week geteased en nu voorgesteld op het Autosalon van Los Angeles, is wel een smaakje apart. De Stinger is een ander voorbeeld uit de catalogus van de Zuid-Koreaanse autobouwer.
De Soul is, op de elektrische versie die eigenlijk een bestaan in de marge kent, al even uit beeld in België. In de VS weten ze de Soul zo te zien wel naar waarde te schatten. Daar is zopas een nieuwe versie voorgesteld. Of een Europese comeback in de sterren staat, is niet geweten.

Net zo praktisch, EV rijdt verder

De Soul groeide luttele centimeters. Hij blijft uitpakken met z’n praktische kant - met 674l bagagecapaciteit.

De elektrische Soul wordt een stuk krachtiger dan voorheen. De accu van 27 kWh bij de vorige generatie groeit naar 64 kWh en omdat die zuinig met energie omspringt kan je er ruim 450km ver mee.

Geef commentaar
comments by Disqus