Carlex maakt uitzinnige Mercedes X-Klasse met 6 wielen

Bekijk 7 foto's
Door: BV 16-12-2018

De Poolse Tuner Carlex heeft zich even over de Mercedes X-Klasse (test hier) gebogen. Die Duitse pickup met Japanse roots vormt de basis voor deze Exy Monster X Concept. De Polen zijn er nu al zeker van: dit wordt de zotste X-Klasse ooit.

Compleet nutteloos

Het is duidelijk dat de ontwerpers van Carlex alléén met de stijl inzaten. Volgens hen is deze drie-asser opgevat als een safety car voor op circuit. De winches (vooraan in de bumper en achteraan in de laadbak) dienen van ook vooral om anderen uit de penarie te helpen. Hoewel alle drie de assen worden aangedreven zijn de terreinambities van deze creatie onbestaande. De tuner verlaagde de auto aanzienlijk en stak in de flink gezwollen wielkasten velgen die met Bridgestone Potenza’s zijn geschoeid. Niet dat zo’n drie-asser ook maar één voordeel heeft ten aanzien van een vierwieler op circuit, maar wie maakt zich daar zorgen om? De carbon-keramische remmen zijn dan weer goed gekozen, gezien drastisch afremmen voor een bocht ongetwijfeld noodzaak is.

Is dat carbon echt?

Carlex dipt de ganse koets in een carbon-outfit. Of het gaat om het vervangen van panelen, dan wel het herbekleden ervan, is onduidelijk. Het ziet er spectaculair uit, dat is het belangrijkste. Daarover gesproken - ook de goudgele laadbak met X-motief wil vooral een plezier zijn voor het oog. Dezelfde gele tint wordt gebruikt op de remklauwen, trekhaken en de balk voor de op het dak gemonteerde lichten. De stoelen zijn ook geel, maar dat is het enige interieurelement dat we door de zwaar getinte ramen kunnen zien.

Geef commentaar
comments by Disqus