Volkswagen ID.3 te reserveren voor 1000 euro

Bekijk 3 foto's
Door: BV 08-05-2019

Het is een pagina die recht uit het draaiboek van Tesla komt: laat de wereld een model zien in z’n niet definitieve vorm, lange tijd voor de marktintroductie en open de orderboeken in ruil voor een reservatiekost.

Volkswagen doet het met de eerste telg van z’n geheel elektrische ID-gamma. Die is ID.3 gedoopt. Als je nu 1000 euro betaalt, kan je in de tweede helft van 2020 met de elektrische hatchback rijden. Bedenk je je later, dan krijgt je je centen terug.

VW ID.3 1ST

De eerste lichting heet ‘1st’ of ‘first’ en krijgt een speciale uitrusting. Onder meer grote velgen en een navigatiesysteem. Dat is nog zo’n truc van de autosector. In de aanloop van de productie is het namelijk makkelijker om zo veel mogelijk dezelfde auto’s te maken, alvorens het proces een stuk complexer te maken. De klant krijgt de indruk dat hij wat speciaals krijgt, terwijl het eigenlijk net het tegengestelde is. Maar Mercedes past de strategie al een tijdje met veel succes toe. De oplage is beperkt op 30.000 exemplaren. Dertigduizend. Beperkt. Tja. VW belooft alleen dat hij minder dan € 40.000 zal kosten. En dat er later een versie komt die al voor zo’n 30.000 in de catalogus komt. Maar definitieve prijzen zijn er nog niet. Dat houdt Tesla-klanten tenslotte ook niet tegen.

De eerste ID.3 krijgt een 58kWh accupakket dat je zo’n 420km ver belooft te brengen. Pal in het midden van het aanbod zit die. Er komt er ook nog eentje met 45kWh en er zal er één zijn met 75kWh. De 1st klant krijgt het eerste jaar ook gratis stroom - tot 2000kWh.

Geef commentaar
comments by Disqus