VW droomt van historische prestatie op P...

​Het is drie decennia geleden dat Volkswagen nog eens aan de startlijn van de Pikes Peak heuvelklim in het Amerikaanse Colorado. 20 kilometer lang, 156 bochten en hij begint al op een hoogte van 1.440m om door te gaan tot...

Naar artikel
24-04-2018

Memminger Roadster is de moderne VW Beet...

​Volkswagen houdt het met de Beetle voor bekeken. Zo is bekend. En het niet is niet iets waar heel wat liefhebbers van het origineel hun slaap voor zullen laten.

Naar artikel
15-04-2018

Herbert Diess is nieuwe VW-baas

​De Volkswagen-groep heeft vanaf vandaag een nieuwe topman. Matthias Müller is, zoals eerder deze week al wel vermoed, bedankt voor bewezen diensten. Zijn contract liep nog tot 2020.

Naar artikel
13-04-2018

Matthias Müller buiten bij VW voor € 3.6...

Het heeft er alle schijn van dat Matthias Müller, die in volle dieselcrisis het roer van Volkswagen overnam van Martin Winterkorn, vrijdag z’n biezen mag pakken. De beheersraad van VW, die samengesteld is uit oude krokodillen...

Naar artikel
11-04-2018

Volkswagen-baas plots op de schopstoel

Matthias Müller kreeg in volle dieselschandaal een veldpromotie: van topman bij Porsche naar topman bij de gehele VW-Group. De ​positie van Martin Winterkorn aan het hoofd van de grootste autoproducent ter wereld...

Naar artikel
11-04-2018

VW T-Roc en Tiguan Allspace zien er snel...

​Volkswagen voegt twee nieuwe R-Line varianten aan z’n aanbod SUVs toe. In het geval van de Tiguan Allspace zevenzitter omdat dat de obligate hertekende bumpers

Naar artikel
05-04-2018

Honderdduizenden auto’s op Volkswagen di...

​Volkswagen werd in de nasleep van de dieselgate-affaire verplicht om de TDI’s met sjoemelsoftware terug te kopen van z’n Amerikaanse klanten. Honderdduizenden zijn het er.

Naar artikel
31-03-2018

Volkswagen Tanoak is uit de kluiten gewa...

Ja, Volkswagen heeft al een pick-up. Maar de Amarok is naar Amerikaanse normen wat aan de kleine kant en daarom is hij er ook niet te koop.

Naar artikel
29-03-2018

Betaalbare SUV Coupé: VW Atlas Cross Spo...

​Het heeft even geduurd, maar nu ziet ook Volkswagen wel potentieel in dat SUV-Coupé-gegeven. Op het autosalon van New York introduceert het merk deze Atlas Cross Sport

Naar artikel
28-03-2018

Alles wat je moet weten over de nieuwe V...

​Je moest afzakken naar een evenement in Peking, wou je vandaag de nieuwe VW Touareg al kunnen betasten en besnuffelen

Naar artikel
23-03-2018

Volkswagen bouwt Coupé van Atlas SUV

Gisteren was er nog nieuws over een nieuwe SUV van Volkswagen. Een kleintje dat onder de Tiguan past, maar niet bij ons op de markt komt. En vandaag? Wéér SUV-nieuws van de Duitsers.

Naar artikel
21-03-2018

VW-SUV onder Tiguan uit China

​In Europa hebben we al een compacte SUV van VW achter de kiezen. ​Dat is de T-Roc. Op z’n minst tot de nog kleinere Taigun het aanbod komt vervullen is die de instapper van het bedrijf uit Wolfsburg in het SUV-domein.

Naar artikel
20-03-2018

VW gaat Pikes Peak te lijf met I.D. R

​Heel ingewikkeld maakt Volkswagen de naam van z’n Pikes Peak heuvelklimmonster niet. I.D. R. De missie op 24 juni in Colorado is al ingewikkeld genoeg.

Naar artikel
20-03-2018

Volkswagen-baas krijgt 40% opslag

​Volkswagen heeft er, zo is bekend, enkele moeilijke jaren opzitten. De Duitsers sjoemelden immers met de uitstoot van dieselwagens. Dat gaf het imago van het bedrijf een flinke knauw...

Naar artikel
19-03-2018

Volkswagen Kever (Beetle) valt in ongena...

Het is inmiddels weer 8 decennia geleden dat Volkswagen de Kever introduceerde. De echte Kever, voor er sprake was van een Beetle of een New Beetle. En nu is het welletjes.

Naar artikel
08-03-2018

Nu helemaal: VW I.D. Vizzion

Volkswagen kijkt met de ID-reeks steevast uit naar concrete toekomstige modellen. Allemaal elektrisch en allemaal met één of andere vorm van autonome rijfuncties. Deze I.D. Vizzion lijkt de topper te zullen worden.

Naar artikel
05-03-2018