100 Stuks van Bentley Continental ISR

100 Stuks van Bentley Continental ISR
Bekijk 12 foto's
Door: BV 28-02-2011

De Bentley Continental GTC Supersports is het snelst op ijs. Nauwelijks enkele weken geleden deed de Cabrio een klein beetje beter dan de versie van voor de generatiewissel (de video daarvan kan je hier bekijken) die ook al het Ice Speed Record op z'n naam had staan. Met de koele Fin Juha Kankhunen achter het stuur haalde hij bovenop een 70cm dikke ijslaag een snelheid van 330,7km/u. Haast 4 km/u sneller dan vorige keer.

Van de Bentley komt nu een speciale editie op de markt om het record te vieren. Die heet voluit Continental ISR (Ice Speed Record) GTC Supersports. Daarmee kan je stunt zelf overigens niet nadoen. De 6-liter W12 lust wel E85 waarmee de centrale 540pk en 800Nm levert, maar harder dan 325km/u loopt hij niet. De sprint naar 100km/u neemt echter slechts 3,8 seconden in beslag, dus je hoeft je niet helemaal gefrusteerd te voelen.

Meer dan 100 stuks van de Bentley ISR komen er niet. Die zijn herkenbaar aan één van de drie specifieke lakkleuren, specifieke 20-duimsvelgen, sierlijsten in carbon met rode vezels en een andere stof voor de softtop. Hem bewonderen kan uiteraard op het Salon van Genève.

Geef commentaar
comments by Disqus