Lexus LC Cabriolet is alleen in naam concept

Bekijk 13 foto's
Door: BV 12-01-2019

Maandag onthult Lexus op het Autosalon van Detroit de LC Convertible Concept. Officieel dient die als inspiratie voor het productiemodel. Maar het ziet er eenvoudigweg naar uit dat de dakloze versie van de LC Coupé al klaar is. Reken op minimale verschillen.

Met stoffen kap

Natuurlijk is de lijn van de LC Coupé nog herkenbaar. De afmetingen verschillen ook nauwelijks. Deze open tweezitter heeft een lengte van 4,77m, is 1,92m breed en 1,34m hoog. Dat is een halve centimeter lager dan de variant met vast dak en één centimeter langer.

Lexus zocht z’n heil in verleden in een metalen klapdak, maar de LC Cabriolet doet het weer gewoon met een stoffen exemplaar. Dat is minder complex, minder zwaar en goedkoper dan een stalen exemplaar. Bovendien stelt het de ingenieurs in staat het onderstel fijner af te stemmen. Er verhuist immers niet zo veel gewicht.

Details zijn schaars

Wat is er nog van details? Wel… niets. Maar wanneer Lexus ook iets kwijt wil over de bagagecapaciteit, de aandrijflijn of de prestaties… lees je het in de auto55-nieuwsrubriek.

Geef commentaar
comments by Disqus