Groter, grootst: Dodge Ram Long Hauler Concept

Groter, grootst: Dodge Ram Long Hauler Concept
Bekijk 9 foto's
Door: BV 04-05-2011

Zeven komma drie meter. Zo lang is deze Dodge Ram Long Hauler Concept. De wielbasis bedraagt zelfs meer dan 5 meter. Tussen beide assen past dus probleemloos een Mercedes E-Klasse, om maar wat te noemen.

Voorlopig de Long Hauler een studiemodel. De Chrysler-groep zal het model de komende acht maanden op zo veel mogelijk plaatsen in de VS tentoonstellen om de reacties van het publiek voor een eventuele productieversie te peilen. En dat net toen je dacht dat de Amerikanen eindelijk eens voor een maatje kleiner en milieuvriendelijker zouden kiezen.

De Long Hauler wordt aangedreven door een 6,7l grote zescilinder turbodieselmotor in combinatie met een zestrapsautomaat en luchtophanging. Geen overbodige luxe als je weet dat de pick-up met dubbele cabine leeg al 4,2 ton weegt en een maximale toegelaten massa (sleep inbegrepen) heeft van 16,7 ton.

Dodge rept met geen woord over het verbruik, maar dat ligt wellicht ergens tussen "gigantisch" en "astronomisch". Maar geen nood - er zijn drie brandstoftanks aan boord. Samen goed voor 643l brandstof.

Geef commentaar
comments by Disqus