5 van de coolste politiewagens ter wereld

Elk land of regio heeft z’n eigen criteria voor de aankoop van politievoertuigen. Voor interventie of misschien zelfs voor de show. Dat leidt soms tot exotische aankopen. We zetten alvast 5 opmerkelijke auto’s in politie-kleuren op een rij.

Ariel Atom 3.5R

Deze Ariel Atom is wel degelijk in gebruik. In de Britse regio Avon - Somerset (toevallig waar ook de fabriek van Ariel is gevestigd) wordt de amper 612kg zware maar ook 350pk krachtige tweezitter zonder koetswerk ingezet om het bewustzijn voor veilig motorrijden te bevorderen. Geen idee waarom je daarvoor een Atom nodig hebt, maar als het helpt, zijn wij voor.

Brabus B637 700 Widestar

Hij begon z’n leven als de al lang niet kinderachtige Mercedes G63 AMG, maar hij werd door tuner Brabus verbreed en opgekitteld tot 690pk. Naar 100km/u sprinten kan in 5 tellen. En zoals het meeste rollende materiaal bij de Politie van Dubai is hij gewoon in gebruik.

Porsche 911 Polizei

Hij is in de Polizei-kleurtjes gestoken voor een beurs waarop materiaal voor ordehandhavers werd voorgesteld - deze Porsche 911. Of hij ook effectief bij de Duitse arm der wet verzeild is geraakt, wordt wel gesuggereerd maar niet bevestigd.

Lamborghini Huracan Polizia

De Italiaanse Polizia heeft wat met Lamborghini. De heren hadden in het verleden al enkele Gallardo’s (die overigens niet allemaal hun dienst voor vaderland zonder kleerscheuren overleefden) en gebruiken nu een Huracan. Hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend, voor evenementen waarop heel wat volk afkomt. Om het imago bij te spijkeren.

Bugatti Veyron

We zouden een lijstje kunnen maken met alléén voertuigen uit Dubai. En wellicht doen we dat ook eens. De politiediensten rijden er onder meer rond met een Aston Martin One-77, de Brabus hierboven, een Mercedes SLS, Ferrari FF… we kunnen nog wel even doorgaan. We pikken er voor deze lijst toch maar de Bugatti Veyron uit. Dat is per slot van rekening de snelste politiewagen ter wereld.

Geef commentaar
comments by Disqus