De 10 coolste concept cars uit Gran Turismo 6

Voor het vijfde deel van de videogamereeks Gran Turismo pakte Citroën groots uit met de GTbyCitroën. En dat bracht, voor de zesde editie, nog heel wat andere autoconstructeurs op het idee om zelf ook eens helemaal uit de bol te gaan in de virtuele wereld. Auto55.be lijst 10 spraakmakende "Vision GT's" voor je op.

Chevrolet Chaparral 2X Vision GT

Een ode aan Chaparral-racewagens uit de jaren '60 en aangedreven door... laserstralen die hun energie halen uit licht. De Chevrolet Chaparral produceert 912 virtuele pk's en heeft anderhalve seconde nodig om 100km/u aan te tikken. Zijn top ligt op 386km/u. En oh ja, de bestuurder ligt voorovergebogen, met armen en benen gestrekt.

Subaru Viziv Vision GT

De Subaru Viziv Vision GT is een strikt virtuele tweezitter die dankzij een tweeliter benzinemotor en drie elektromotoren 591pk sterk is. En hij ziet er likkebaardend uit.

Lees meer

BMW Vision GT

Deze BMW is zogezegd uitgerust met een drieliter zes-in-lijn die 549pk en 680Nm ontwikkelt. Een sequentiële zesbak die via schakelfllippers achter het stuur (of beter gezegd knopjes op je game-controller) bedienbaar is, moet je door de verzetten heen jagen. Hoe snel hij precies is, mag je zelf uitzoeken.

Lees meer

Toyota FT-1 Vision GT

De circuitversie van de evenmin in het echt bewonderbare Toyota FT1 en aanzien als de ideeënbus voor de volgende Supra. Met een lijn die wat weg heeft van een Dodge Viper.

Lees meer

VW GTI Roadster Vision GT

Een open supercar op basis van de VW Golf GTI met als kloppend hart een drieliter zescilinder benzinemotor met directe injectie en twee turbo’s. De combinatie ontwikkelt 503 digi-pk's en 665Nm trekkracht. We hebben nu al medelijden met de virtuele zeventrapsautomaat die dat moet verwerken.

Lees meer

Aston Martin DP-100 Vision GT

In computergames zijn specificaties natuurlijk makkelijk op te kloppen. Niet zo gek dus dat Aston Martin de DP-100 op een V12 met dubbele turbo trakteerde. Die levert een volstrekt arbitraire 800pk, en de 20-duimers zijn voorzien van net zo verzonnen Michelin-banden. Echte Aston-klanten zijn er niets mee.

Lees meer

Nissan Concept 2020 Vision GT

Deze Nissan GT-R uit de toekomst bestaat ook in levende lijve, maar komt geen meter vooruit. Dat is natuurlijk anders in GT6, waar je er de ene na de andere bocht mee verorbert.

Lees meer

Mercedes AMG Vision GT

Net zoals de Nissan 2020 bestaat deze Mercedes-AMG als schaalmodel op ware grootte. In Gran Turismo 6 wordt spektakel gegarandeerd door een V8 die 585pk sterk is.

Lees meer

Mitsubishi XR-PHEV Evolution Vision GT

Een virtuele Mitsubishi met duidelijke trekken van de XR-PHEV en gezegend met vierwielaandrijving, een plug-in hybride aandrijflijn en een 8-trapsautomaat met dubbele koppeling.

Lees meer

Alpine Vision GT

Een pivoterende achteras. Meer heeft Alpine niet nodig om mee op te vallen in de populaire racegame. Of het ding ook te besturen valt, zal je binnenkort zelf maar moeten uitproberen.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus