De 10 grootste teleurstellingen van het Salon van Frankfurt

Je valt op het Autosalon van Frankfurt traditiegetrouw van de ene verbazing in de andere. Nieuwe modellen, concept cars, echte exoten... maar af en toe valt er ook eens iets tegen. Dit lijstje van de redactie somt die laatste categorie op. Je hoeft het er natuurlijk helemaal niet mee eens te zijn, laat gerust van je horen via de commentaarfunctie onder dit item.

Borgward BX7

Aangekondigd als de heropstanding van een klassiek Duits merk. Maar het is een Chinees met een gekocht naamplaatje. En hij komt in eerste instantie zelfs niet naar Europa.

Lees meer 1

Alfa Romeo Giulia

Begrijp ons niet verkeerd, de 510pk sterke Giulia Quadrifoglio is indrukwekkend. Maar het gaat vooral om wat er (nog altijd) niet is: elke andere versie, serieproductie... iets wat Alfa écht vooruit kan helpen...

Lees meer 2

Bentley Bentayga

Een SUV van een echte luxeconstructeur... Onderhuids is hij vooral erg veel Q7. Aan de oppervlakte is hij minder lelijk dan gevreesd. Maar nog steeds erg lelijk...

Lees meer 3

Toyota Prius

De nieuwe Prius is 10% efficiënter. Goed. Maar we moeten ook concluderen dat hij niet meteen naar Europese smaak is vormgegeven. Zie de Toyota eens druk doen...

Lees meer 4

Renault Talisman

Op papier is alles goed aan deze Renault Talisman. Maar wat is dat met de naam? De Fransen krijgen het zelf niet eens uitgesproken en wat was er mis met 'Laguna'?

Lees meer 5

Honda Civic Tourer Active Life Concept

Een mondvol, maar het is eigenlijk gewoon een fel gelakte Civic Tourer met een bagagerek erin. Beetje (heel) tam als 'concept'.

Lees meer 6

Audi SQ5 TDI Plus

Meer vermogen, meer trekkracht, meer stijl en - naar we vermoeden - ook meer geld. Maar hij is geen sikkepit sneller dan een SQ5 zonder 'plus'. Hoe kan dat nu, Audi?

Lees meer 7

Mazda Koeru Concept

Mazda houdt ons nu al lang genoeg bezig met z'n Kodo-designtaal. Te lang, als we naar deze Koeru kijken. Een voorbode voor een CX-7 die zelfs met grote wielen, verzonken deurklinken en een felle kleur niet begeestert.

Lees meer 8

Seat Cross Sport

Seat kondigt 4 nieuwe modellen aan (op 2 jaar tijd). Hoera! Maar dit wordt er één van, en het is een opgehoogde Leon. Niet wat wij bij Auto55.be een 'nieuw model' noemen. Wel een leuke variatie...

Lees meer 9

Land Rover Discovery Sport HSE Dynamic

De meest schizofrene Land Rover ooit? Deze Discovery Sport wil een Range Rover zijn en dat hoort gewoonweg niet.

Lees meer 10
Geef commentaar
comments by Disqus