De veiligste auto's van 2014

Een overzicht van de veiligste auto's onder alle slachtoffers die Euro NCAP in 2014 maakte.

VW Golf Sportsvan

In 2014 stelde Euro NCAP nieuwe eisen. Veiligheidssystemen als de noodremassistent wogen veel zwaarder door. Dat kostte vooral kleine, goedkopere auto's veel punten. Bij de compacte monovolumes bijvoorbeeld haalde meer dan de helft van de geteste auto's slechts drie sterren. Uitzondering op de regel: de VW Golf Sportsvan, de enige die er vijf kreeg.

Lees meer 1

Skoda Fabia

Dit had ook zijn gevolgen in het B-segment. Hier is de Skoda Fabia de enige die het maximale puntenaantal haalde. De kleine Tsjechische kreeg voor elk onderdeel een mooie score, zonder noemenswaardige gebreken.

2

Mercedes C-klasse

Eentje met crash-klasse! Bij de "grote gezinsauto's" konden alle geteste wagens vijf sterren binnenrijven, maar de Mercedes C-klasse was de veiligste van allemaal. En toch buist hij op de Elandtest, verklaar dat maar eens.

Lees meer 3

Land Rover Discovery Sport

De Brit is volgens Euro NCAP de veiligste nieuwe offroader van 2014. Met gemak haalde de Land Rover Discovery Sport zijn vijf sterren. Met maar liefst 93 procent voor de bescherming van de inzittenden.

Lees meer 4

Lexus NX

Slechts 5 van alle auto's die in 2014 gecrasht werden had een alternatieve aandrijving. De veiligste van hen is de Lexus NX, die een vijfsterren rapport mee naar huis kreeg.

Lees meer 5
Geef commentaar
comments by Disqus