Cupra Formentor: nu nog concept, straks gewoon te koop

Bekijk 16 foto's
Door: BV 22-02-2019

Voor wie het ontgaan zou zijn: Cupra is nu geen afwerkingsvariant meer binnen het Seat-gamma, maar een heus merk. Dat zal nog steeds de potigste versies produceren en natuurlijk komen de onderdelen ook weer gewoon bij VW uit het schab. Het uiterlijk - dat wordt anders dan bij de gewone Seats. Dat zag je nog niet aan de eerste Cupra’s maar nu komt het wel.

Naast de Ateca, of eronder

Afmetingen kennen we nog niet, maar we gaan ervan uit dat deze Formentor nauwelijks kleiner is dan de Cupra Ateca. Het lijkt meteen alsof die twee in elkaars vaarwater komen, maar deze Formentor, die - maak je geen illusies - straks gewoon bij de dealer staat, spreekt toch weer een iets ander publiek aan. Het is meer een SUV-Coupé dan een sportief gelijnde sufferd.

Brons en groen

De Formentor oogt lekker sportief. En zo zal hij volgens de Spanjaarden ook rijden. De stijlelementen zijn dan wel in trendy bronstinten uitgevoerd (zoals badges en remzadels), maar z’n hart is groen. De conceptversie is voorzien van een hybride aandrijflijn. Weinig details over de prestaties, maar de elektromotor alleen is al goed voor 245pk. En de accu verdraagt dat hij gedurende 50km helemaal alleen voor de aandrijving moet instaan.

Andere slimme technologische snufjes zijn er ook, met name om ervoor te zorgen dat de Formentor je de juiste Playstation-sensaties geeft. Progressive steering en een slim sperdifferentieel bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus