Dieselgate: Mercedes hangt er ook aan

Vergroot foto
Door: ADD 24-04-2016

Na Volkswagens dieselgate heeft het nu ook Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart een intern onderzoek aan zijn been naar mogelijk gesjoemel met de uitstoot van dieselmotoren. De Duitsers voeren het onderzoek niet uit eigen beweging, maar op vraag van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dat eist dat Daimler de certificatie van de officiële uitstootcijfers in de Verenigde Staten onder de loep neemt. Daimler heeft eerdere beschuldigingen van manipulatie altijd resoluut ontkent.

Volledige medewerking

Het autoconcern uit Stuttgart zei in een persmededeling hun volledige medewerking te zullen verlenen aan de Amerikaanse autoriteiten en alle nodige maatregelen te zullen treffen als er enig bewijs zou zijn van mogelijke onregelmatigheden.

De aanklagers beschuldigen de constructeur ervan dat hij met behulp van speciale software, ondertussen beter bekend als "Defeat Device", uitstoottests gemanipuleerd zou hebben. Een verhaal dat we ondertussen al van bij VW kennen. Maar Daimler benadrukt in de persmededeling nog maar eens dat de beschuldigen ongegrond zijn en dat de groep zich met alle wettelijke middelen zal verdedigen.  

Geef commentaar
comments by Disqus