Bezoekers niet welkom in Antwerpen

Vergroot foto
Door: BV 03-12-2018

Antwerpen zal parkeren in de binnenstad, die alles binnen de Leien omvat, in de toekomst verbieden. Tenminste, voor bezoekers. Alleen inwoners met een parkeervergunning zullen nog mogen parkeren. Uiteraard zal wie zich niet aan die beperking houdt, getrakteerd worden op een boete. De plannen van de gemeenteraad, in casu aangevoerd door schepen van Mobiliteit Koen Kennis, werden afgelopen weekend in de media uit de doeken gedaan. Antwerpen geeft aan dat voor elke 100 beschikbare parkeerplaatsen er 140 parkeervergunningen in omloop zijn. Zoals de meeste steden drong het gemeentebestuur het aantal openbaar beschikbare parkeerplaatsen de jongste decennia systematisch terug.

Uitgemaakte zaak?

Terwijl verschillende partijleden van zowel N-VA als Groen de beslissing voorstellen als een uitgemaakte zaak, nuanceert het cabinet van burgemeester Bart Dewever de zaak. Daar klinkt het dat het voorstel “deel uitmaakt van de huidige onderhandelingen”.

Wordt het voorstel overgenomen als beleid, dan zullen bezoekers van de Antwerpse binnenstad zich nog louter mogen bedienen van betaalparkings of parkeerplaatsen buiten het stadscentrum.

Geef commentaar
comments by Disqus