Dit kosten vervangonderdelen voor de Porsche 918 Spyder

Dat onderhoud van een supercar ook meestal supercarprijzen vergt, kan je je wel voorstellen. Maar wat is dat exact? En hoeveel kost een vloermatje bijvoorbeeld? In tegenstelling tot de catalogusprijs, is dat veel moeilijker te achterhalen. Maar van de Porsche 918 Spyder zijn enkele belangrijke tarieven via Reddit op internet verzeild.

Achtervleugel

Een achtervleugel kost € 28.352. Moet je gelukkig alleen vervangen bij ongelukken.

1

Remmen

Lang niet uitgesloten dat die ooit aan vervanging toe zijn. € 9.000 voor een schijf. Toch maar wat meer anticiperen dan?

2

Cardanas

Die moet wat kracht kunnen verwerken. En dus kost dat ene buisvormige onderdeel al meteen € 7.108.

3

Motorstructuur

De structuur van de ganse middensectie (achter het passagierscompartiment, maar voor de achterophanging). Hoeft niet goedkoop te zijn. Maar € 88.176, is dat niet wat overdreven?

4

Transmissie

Te veel gebruik maken van de launch control, is geen goed idee. Als je de versnellingsbak moet vervangen kost dat € 69.239, alweer zonder werkuren.

5

Achterbumper

Parkeerschade? De achterbumper vervangen kost € 11.369. Een ongelakt exemplaar, weliswaar.

6

Kuipzetel

Die hoef je bij normaal gebruik nooit te vervangen. De carbonnen exemplaren kosten € 9.698 per stuk.

7

Bodembescherming

De 918 Spyder ligt behoorlijk dicht tegen het asfalt. En daar kijk je best mee uit, want de bodembescherming vervangen maakt je ook € 19.950 armer.

8

Vloermat

Meestal ben je ongeveer € 100 kwijt voor een volledige set. Hier is het € 537 per stuk. Zonder belasting en montage (zoals alles op deze lijst, weliswaar). En zo’n tapijtje gratis monteren? Daar hoef je volgens ons niet op te rekenen.

9

Vervangmotor

Motor opgeblazen? De hele centrale vervangen maakt je € 203.385 armer.

10

En bij een Bugatti Veyron?

Zou een Bugatti Veyron nog duurder zijn? Wel, daarvan kan je de onderhoudstarieven hier bekijken. Waag je eerst een gokje?

Lees meer 11
Geef commentaar
comments by Disqus