Concept voor 50 jaar Porsche 917

Bekijk 7 foto's
Door: BV 13-03-2019

Precies vijftig jaar geleden onthulde Porsche de 917. Een extreme racer die onder meer de de 24h van Le Mans op z’n naam schreef. Het is overigens niet de enige auto van het merk die dit jaar een halve eeuw jong is. Dat geldt ook voor de Porsche 914 - destijds een betaalbare tweezitter die echter geen groot succes werd. Allebei de jarige modellen krijgen een specifieke tentoonstelling in het Porsche Museum, maar alleen deze 917 krijgt een nieuwe concept car.

Restauratie

Het Porsche Museum in Stuttgart omvat onder meer de Porsche 917 met chassisnummer 1. De Group 4-racewagen stond in maart 1969 op het Autosalon van Genève en werd vooral gebruikt voor testwerk en promotiedoeleinden. Hij kreeg daarvoor regelmatig eens een nieuw tintje. Voor de restaurateurs was het daarom een hele klus om die in z’n originele vorm en conditie te herstellen.

Meer dan 1.500pk

Het is tijdens de Colours of Speed - 50 Years of the 917-tentoonstelling dat chassisnummer 1 met z’n groene neus te zien zal zijn. Niet alleen overigens, want van 14 mei tot en met 15 september 2019 - de looptijd van de thematentoonstelling - zal je ook een concept car voor een nieuwe 917 te zien krijgen. Voorlopig is Porsche daar niet al te loslippig over. Er één foto en er zijn geen technische specificaties. Het is niet eens zeker of de concept wel een motor heeft. Een schril contrast met de 917. Die had in z’n laatste versie - zoals ze werden ingezet in de Amerikaanse Can Am-serie, een twaalfcilinder turbomotor met meer dan 1.500pk aan boord.

Geef commentaar
comments by Disqus