BMW M Next: Freude am Fahren voor de toekomst

Bekijk 9 foto's
Door: BV 25-06-2019

In de toekomst, zo spiegelt de autosector ons voor, zullen we kunnen kiezen tussen zelf rijden of gereden worden. De zelfrijdende auto, weet je wel. Het zal dus belangrijker worden dan ooit om mensen met een uitzonderlijke rijervaring aan te zetten om zelf het stuur te nemen. M, de sportafdeling van BMW, neemt de handschoen op. Bij BMW Welt toonde het vandaag de M Next-concept. Een BMW M-model voor een toekomst waarin zelfrijdende auto’s bestaan, maar je die niet noodzakelijk wil gebruiken.

Ruikt naar BMW i8

Je ziet wat van de BMW i8 in deze M Next. Toeval is dat ongetwijfeld niet, maar belangrijk is het evenmin. De Duitsers doen origineel met kleurtjes, monteerde vleugeldeuren en hullen hun creati in een scherp silhouet, maar waar het om gaat zijn de twee stuurmodi: EASE en BOOST. De eerste, voor zover je dat zelf niet in de gaten had, rijdt je rond. Bij BOOST heb je blijkbaar zin in een adrenalineshot en neem je zelf het stuur. Er wordt door BMW nog wat origineel gedaan met materialen. Gerecycleerde koolstofvezel, synthetische vezels en geanodiseerd aluminium.

Voor je neus krijg je ook een knap staaltje technologie. Een scherm met liefst drie verschillende lagen. Dat geeft een 3D-effect, en het voegt diepte toe. Heel erg scifi.

Plug-in-hybrid

De concept heeft een vermogen van 600pk en gaat naar 100km/u in precies drie tellen en haalt 300km/u. Pk’s die uit een plug-in-hybride aandrijflijn (met een viercilinder turbomotor) worden geperst. Die kan ook 100km aan een stuk louter elektrisch rijden. Hij moet daarom al klaar zijn voor de stadscentra van de toekomst, waar je helemaal niets meer zal mogen uitstoten.

Geef commentaar
comments by Disqus