Mitsubishi Outlander 2.2 D-ID 4WD Conclusie

Mitsubishi Outlander 2.2 D-ID 4WD
Bekijk 16 foto's
Door: BV 31-10-2012

Mitsubishi verkocht van de Outlander sinds z'n voorstelling in 2001 wereldwijd al zo'n 960.000 exemplaren - een aantal waar de constructeur zich best tevreden mee prijst. Van de derde generatie die nu via de invoerder Behermann op de Belgische markt wordt losgelaten, mag je dus vooral meer van hetzelfde verwachten. De afmetingen zijn zo op een centimeter na identiek, al is het nu erg volwassen ogende koetswerk en de structuur eronder helemaal nieuw. De nieuwe Outlander doet z'n entree met twee motoren (een tweeliter benzine, en 2.2 diesel), automaat of handgeschakeld met vijf of zeven zitplaatsen en met voor- of vierwielaandrijving. Prijzen vangen aan vanaf € 26.290 voor de benzine en € 28.290 voor de diesel die we hier aan de tand voelen.

Staal van een hogere kwaliteit zorgt voor een lager totaalgewicht. Dat is de start van een goed-nieuwsshow die niet alleen een lagere CO2-uitstoot en verbruik en een stijvere koets oplevert, maar die ook nog eens de basis legt voor een meer gesofisticeerd weggedrag, geholpen door de geavanceerde achterwielophanging. De diesel is tenslotte een tikkeltje krachtiger, een slok zuiniger en een hoop stiller dan voorheen.

De buitenafmetingen bleven quasi gelijk, maar binnenin kan je toch profiteren van meer ruimte. Vooral als je heel wat in de koffer wil proppen is het verschil frappant. Een nieuwe achterbank maakt in neergeklapte toestand zo maar even 30cm extra ruimte vrij. De aankleding is degelijk doch bezwaarlijk fantasierijk te noemen. Maar vorm daarover vooral zelf een oordeel, door onze fotospecial te bekijken bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus