BMW 318d GT Veiligheid

BMW 318d GT
Bekijk 34 foto's
Door: AUTO55 07-11-2013

Vergeet EuroNCAP nog maar even, want resultaten aangaande de 3 GT zijn er niet. Wel heeft de jury in 2012 een doordeweekse 3-reeks aan de tests onderworpen en werden er - niet verwonderlijk - 5 sterren binnengehaald. We vertrouwen bij impact op frontale- en zijdelingse plofkussens en hoofdairbags voor- en achteraan, maar ook op driepuntsgordels met bijhorende spanners, actieve hoofdsteunen, crash-sensoren en een verklikker die verraadt wanneer een van de banden het begeeft.

Voorts biedt meerfasestaal maximale stevigheid voor de veiligheidspassagierskooi. De botsingsenergie wordt van de passagierskooi naar andere koetswerkdelen afgeleid, zoals naar de bodemplaat, de zijframes, het schutbord en het dak, en wordt door de kreukelzones vooraan en achteraan geabsorbeerd. Bij een zijdelingse botsing zorgen versterkte structuren in de B-stijlen en zijdrempels, alsook verstevigingsbalken in de deuren en stabiele dwarsbalken in de zetels voor bescherming.

Aan actieve rijhulpsystemen uiteraard geen gebrek in deze BMW. Standaard beschik je over onder meer over DSC met ABS and DTC (Dynamic Traction Control), CBC (Cornering Brake Control), DBC (Dynamic Brake Control), Dry Braking function en Fading Compensation. Een betalende uitbreiding van de veiligheidsvoorzieningen wordt uiteraard door BMW aangemoedigd.

Geef commentaar
comments by Disqus