Mitsubishi ASX 2.0 4WD CVT Inleiding

Bekijk 96 foto's
Door: BV 04-06-2019

Mitsubishi’s ASX is er al een tijdje. De compacte SUV van het merk kwam al in 2010 op de markt. Noem het gerust een ‘volwassen product’. Een auto gaat immers gemiddeld 7 jaar mee. Dat de Japanners het hier nog wat rekken (deze facelift suggereert dat het nog wel een paar jaar zal duren eer de onvermijdelijke opvolger zich aankondigt) heeft enkele redenen. Hoewel deze ASX uitkomt in een felbevochten segment, kan het net als 9 jaar geleden bogen op deftige ingrediënten. Mitsubishi had z’n huiswerk destijds goed gedaan. Er zijn er ook al 330.000 van aan de man gebracht in Europa. Daar kan je even op teren. Bovendien wil het een opvolger baseren op een Renault-Nissan-structuur. Het is logisch dat het merk, dat voor kort nog in onfrisse papieren zat, wil profiteren van de moderne bouwstenen die de alliantie haar ter beschikking stelt.

Dus gaat de ASX voort. Als een kranig oudje. Met enkele nieuwe wapens, maar ook met een wat schraler aanbod. Je kan nu alléén een tweeliter benzine krijgen. Combineren kan met een handgeschakelde vijfbak of een CVT-automaat, maar de vierwielaandrijving (louter in combinatie met de automaat) is weer terug van weggeweest. Daarmee slaat Mitsubishi met een deel van de concurrenten een kloof. En het zit natuurlijk allemaal in een nieuwe jas.

De prijs zal naar alle waarschijnlijkheid hooguit enkele procenten stijgen. Invoerder Behermann heeft nog even tijd om de som te maken - de ASX verschijnt pas midden september bij de verdeler.

Geef commentaar
comments by Disqus