Discovery 3 TDV6 vs Range Rover TD6 Interieur

Discovery 3 TDV6 vs Range Rover TD6
Bekijk 7 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
In het interieur schikt de Discovery zonder te veel moeilijkheden 7 inzittenden (een optie van € 1.460). Bij de Range blijft de capaciteit beperkt tot 5 personen. Het verschil in positionering tussen beide modellen wordt in de eerste plaats duidelijk door de materiaalkeuze. De veel duurdere Range Rover heeft recht op dik leder, dat ook nog eens voor het dashboard gebruikt wordt, en er wordt riant gebruik gemaakt van sierlijsten met houtprint. De Discovery moet het stellen met minder edele materialen, maar niettemin geldt voor beide modellen dat het uitzicht soms nog te veel aan goedkoop plastic doet denken. De lay-out van het instrumentenbord en de bedieningsgroepen is niet identiek, maar wel gelijkaardig. De opstelling van knoppen en hendels is logisch en de weergave is duidelijk. Voor de bediening van de gesofisticeerde aandrijflijn van de Discovery bedachten de ingenieurs zelfs een systeem met een draaiknop, waardoor het kiezen van een goede terreininstelling zelfs voor leken kinderspel is.

Het zitmeubilair van de Range laat zich uitgebreider verstellen dan de veel smallere zetels van de Discovery. Toch hoeft deze laatste geen duimbreed toe te geven als het om comfort en rijhouding gaat. Integendeel; het zitmeubilair van de Range is weliswaar comfortabel maar het mist zijdelingse steun, omdat de zetels van de Discovery smaller zijn, houden ze je beter op je plaats. Achteraan heb je in de Range marginaal meer ruimte dan in de Discovery. Maar daar kan je na het nodige klauterwerk nog verassend comfortabel twee uit de kluiten gewassen tieners of volwassenen tussen de achterste wielkasten laten plaatsnemen. Om diezelfde reden is de minimale kofferinhoud van de Discovery lager dan bij de Range; de eerste biedt minimaal 280l, terwijl het beschikbare volume bij de tweede een forse 995l bedraagt. De twee achterste zitrijen laten zich, net als de achterbank van de Range, omvormen tot een vlakke laadvloer en dan is het plaatje toch weer anders. De kortste van de twee slikt 2.560l, terwijl de Range gelimiteerd is op 2.120l.

De nieuwe generatie Discovery beschikt nu ook over een luchtgestuurde onafhankelijke ophanging. Wie het tegen het ‘aan boord klimmen’ opziet, kan gebruik maken van de knielstand. We hebben moeten constateren dat de nochtans ruigere Discovery hier het vriendelijkst is; het model gaat wat dieper door de knieën.

Geef commentaar
comments by Disqus