De 10 meest gestolen auto's van het jaar

Elk jaar stelt de Amerikaanse National Insurance Crime Bureau een lijst samen met de meest frequent gestolen auto’s. Een lijst die dit jaar (gegevens 2013 dus) prominent wordt aangevoerd door Honda, met modellen die ook bij ons te koop waren. Verleden tijd, ja, want nagenoeg alle voertuigen in deze lijst zijn inmiddels ‘op leeftijd’ - veelal uit de nineties.

Honda Accord

Van de ruime Japanse sedan zijn er afgelopen jaar maar liefst 53.995 ontvreemd.

Honda Civic

Ook de net iets kleinere telg van het Japanse merk is populair. Wij kennen die voornamelijk als hatchback, maar de Amerikanen rijden doorgaans met een vierdeurs. 45.001 stuks verdwenen door diefstal.

Chevrolet Pickup

Robuust, veelzijdig en… makkelijk te stelen. Het gebeurde 27.809 keer.

Ford Pickup

De populairste truck van allemaal. Er zijn er miljoenen van gebouwd. Procentueel van het cijfer van 26.494 dan eigenlijk nog mee.

Toyota Camry

Hij was ook bij ons te koop, maar veel meer dan een handvol Europeanen liet zich niet verleiden. In de VS is het echter een verkoopstopper. En die werd 14.420 keer gestolen.

Dodge Pickup

Nog maar eens een pickup. De Dodge is de minst populaire werktelg van de drie in de lijst en dat zie je ook aan de diefstalcijfers. Hij werd ocharme 11.347 keer gestolen.

Dodge Caravan

Een verklede Chrysler Voyager. En zo’n 10.911 criminelen konden dat afgelopen jaar wel gebruiken.

Jeep Cherokee / Grand Cherokee

Niet meteen de best sturende auto van allemaal, maar misschien wel goed om de aftocht te blazen over ruw terrein. Hij werd 9.272 keer uitgeleend zonder toestemming.

Toyota Corolla

We gaan ervan uit dat het vooral een gemaksdiefstal is, want je kan bezwaarlijk stellen dat Corolla’s goede getaway-cars zijn of dat er veel in te vervoeren valt. Maar je kan je wel hullen in anonimiteit. Het gebeurde 9.010 keer.

Nissan Altima

Nissan’s grote sedan is de hekkensluiter in dit lijstje. Hij werd 8.892 keer ontvreemd.

Geef commentaar
comments by Disqus