Opel steekt meer Astra in de Mokka

Bekijk 11 foto's
Door: BV 04-02-2016

Opel verkocht al 500.000 stuks van de Mokka. Begrijpelijk dus dat de Duitsers in hun nopjes zijn met het succes van het model. En omdat de concurrentie in het compacte SUV-segment almaar scherper wordt, maar ook meer en meer klanten voor een auto uit die klasse kiezen, acht Opel de tijd rijp om de wapens eens bij de slijpen. Op het Autosalon van Genève zal daarom deze Opel Mokka X staan. Een facelift volgens het boekje. De X komt erbij omdat het bedrijf uit Rüsselsheim die letter zal gebruiken voor al z’n toekomstige modellen die zich wat stoerder willen voordoen.

Meer Astra

De recent geïntroduceerde 1.6l dieselmotoren blijven gewoon zitten. Maar er is wel een nieuwe 1.4l turbomotor met 152pk. Die komt recht uit - je raadt het al - de nieuwe Opel Astra. De technische wijzigingen gaan gepaard met een facelift volgens het boekje. Merk andere kleurtjes en velgen, nieuwe lichtunits, een andere grille en opnieuw vormgegeven bumpers op. Als je maar genoeg centjes bij de Opel-verdeler achterlaat, krijg je nu ook LED’s in de koplampen.

Aan de binnenkant meer goed nieuws, met een opgewaardeerd infotainmentsysteem en meer intelligente veiligheidsnufjes die het gevolg zijn van een camera met een hogere resolutie en een snellere processor.

Nog niet voor meteen

Opel is er behoorlijk vroeg bij met de première volgende maand. Pas in de herfst zullen de eerste exemplaren geleverd worden.

Geef commentaar
comments by Disqus