Deze Landwind lijkt helemaal niet op een Evoque

Bekijk 6 foto's
Door: BV 10-12-2018

Een kopie maken van de Range Rover Evoque was voor het Chinese Landwind een uitstekende manier om een leger advocaten van het Britse merk achter zich heen te krijgen. Die beten hun tanden evenwel stuk op de Chinese justitie die geen overeenkomsten tussen beide modellen zag. Het zorgde ook voor een hoop naamsbekendheid. Niet de verwarren met imago overigens.

Nieuwe Landwind X7

Dit is de nieuwste SUV van dat bedrijf. En het dient gezegd - die lijkt in niets op een Range Rover. En misschien nog verbazingwekkender: dit nieuwe model lijkt ook niet op iets anders. Zelfs niet op een Porsche. Hij etaleert weliswaar de gekende proporties van het voertuigtype, maar zowel de kont met z’n relatief kleine lichtunits als de snuit die door een gigantische grille gedomineerd wordt, zijn werkelijk uniek.

Alleen voor China of heeft Landwind meer ambitie?

Landwind zit al een tijd te kauwen op een carrière buiten China. Dat kon overigens niet met namaak Westerse modellen. Dat rechtbanken elders minder sympathie zouden opbrengen voor het kopieerwerk, hadden ze bij het bedrijf zelf ook in de gaten. Of het met deze nieuweling wel aan de orde is, weet nog niemand. Maar z’n design is daarvoor alvast geen beperkende factor. Waarmee absoluut niet gezegd willen hebben dat z’n uiterlijke hier in het Westen veel liefhebbers zal vinden. Daar spreken we ons niet over uit.

Geef commentaar
comments by Disqus