Record: autosalon telde 442.111 bezoekers

Vergroot foto
Door: BV 27-01-2019

Om zeven uur deze zondagavond (27 januari) sloot het 97ste Autosalon van Brussel de deuren. Het was een zogeheten ‘klein salon’, voorbehouden voor oneven jaren, dat meer aandacht schonk aan bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen. Organisator Febiac telde 442.111 bezoekers, ondanks twee dagen die gehinderd werden door sneeuwval. Dat is een nieuw recordcijfer voor een Auto-Moto-Van Salon. Het is 1,14% beter dan de editie uit 2017.

Dream Cars

Deze beurs telde 15 wereld- en Europese primeurs en meer dan 110 nieuwigheden voor de Europese markt. Gedurende vier dagen was er ook aandacht voor specifieke mobiliteitsoplossingen (micro- en deelmobiliteit bijvoorbeeld). Hal 1 was voorbehouden voor exclusieve voertuigen. Dat salon van de Dream Cars liep voor het eerst over de ganse looptijd van de beurs. Wie er toegang toe wou, moest er wel dieper voor in de buidel tasten.

Individuele mobiliteit belangrijk voor Belg

Vakorganisatie Febiac vindt het succes van het autosalon ook een duidelijk signaal van de Belgische burger over het belang dat zij hechten aan hun individuele mobiliteit.

Geef commentaar
comments by Disqus