Bugatti heeft nog twee jaar werk aan La Voiture Noire

Bekijk 11 foto's
Door: BV 23-03-2019

Er vielen op het Autosalon van Genève nogal wat kaken van de grond te rapen op de stand van Bugatti. Niet alleen omwille van de Chiron Sport 110 Ans, maar vooral omwille van La Voiture Noire. Onderhuids is dat precies de Chiron Sport, maar aan de buitenkant heeft die een koetswerk dat gebaseerd is op de mysterieuze verdwenen Bugatti Type 57 Atlantique. Ooit was die eigendom van de zoon van Ettore Bugatti, maar de auto verdween. Wordt die ooit teruggevonden, wat verre van waarschijnlijk is, dan is het meteen de vondst van de eeuw.

De duurste auto ter wereld

Die La Voiture Noire gaat naar ex-VW-opperhoofd Ferdinant Piëch die er meteen de duurste auto ter wereld mee bestelde. De factuur zou naar verluidt zo’n € 15 miljoen bedragen. Méér dan de Rolls-Royce Phantom Sweptail van een paar jaar geleden. Een unieke koets die quasi volledig in carbon is opgetrokken… goedkoop kan dat natuurlijk niet zijn.

112 is niet zo’n leuk cijfer

De unieke creatie was natuurlijk ideaal om het 110-jarige bestaan van het illustere Franse merk extra in de verf te zetten, maar Bugatti is er nog lang niet klaar mee. Het bedrijf gaf de prioriteit aan het afwerken van het uiterlijk, maar zei niet dat de ingewanden nog verre van klaar waren. Toen de auto van de stand van Bugatti op het Autosalon van Genève werd gereden, gebeurde dat aan een slakkengangetje met een piepkleine accu en elektromotortjes. Het zal nog minstens twee jaar duren voor La Voiture Noire z’n W16 kan laten horen. Ter gelegenheid van de 112de verjaardag, maar zeg nu zelf, dat klinkt toch minder goed.

Geef commentaar
comments by Disqus