Unieke Chiron Sport voor 110 jaar Bugatti

Bekijk 12 foto's
Door: BV 08-02-2019

Dit jaar is het precies 110 jaar geleden dat Ettore Bugatti in het Franse Mulhouse een fabriekspand betrok om er het automerk dat z’n naam draagt te beginnen. Iets wat Bugatti natuurlijk niet voorbij kan laten gaan. Dat wordt gevierd met deze Bugatti Chiron Sport ‘110 and Bugatti’. Compleet met een uitklapbare staartvleugel die aan de onderzijde de Franse driekleur draagt. Iets wat overigens net zo goed een Duitse driekleur had kunnen zijn. Want Bugatti was soms ook Duits. Dat heeft niets met z’n Duitse eigenaars te maken. Dat verhaal ontdek je hier.

Blauw-wit-rood

Goed. Bugatti is dus Frans omdat Mulhouse dat ook is. En daar is het schijnbaar erg fier op. Het blauw-wit-rood van de Franse vlag komt immers nog wel terug. Op de buitenspiegels en de stoelbekleding bijvoorbeeld. En alsof er zoiets bestaat als een ‘gewone’ Chiron, onderstrepen badges aan de achterste zijruiten dat dit een ‘speciale’ is.

Heel wat koetswerkpanelen zijn uitgevoerd in koolstofvezel. En de rest van de koets is uitgevoerd in een matte staalblauwe lak. French Racing Blue, een historisch verantwoorde tint voor Bugatti, is gebruik voor de remklauwen. Die leven achter matzwarte velgen.

De zetels zijn deels in lichtblauw uitgevoerd en ook daarop zit, naast de eerder aangehaalde driekleur, een geborduurd jubileumlogo. Het interieur wordt opgemaakt uit een combinatie van leder, carbon en alcantara.

Een ‘gewone’ Chiron Sport

Onder de kap geen nieuws. Daar zit de 8-liter W16 met vier knoerten van turbo’s die 1.500pk en 1.600Nm opwekt. Goed voor een acceleratietijd van 2,4 tellen en een topsnelheid van 420km/u. De verbruikscijfers zijn lachwekkend (zie hier), en dat geldt overigens ook van de prijs. Maar die geeft Bugatti niet vrij.

Geef commentaar
comments by Disqus