5 snelle auto's die elders veel goedkoper zijn

De prijs van een auto wordt al lang niet meer uitsluitend bepaald door z’n kostprijs. Autobouwers houden er hele horden specialisten op na die uitvlooien hoeveel de klant wil betalen voor een auto x of y. En vooral voor snelle auto’s wordt graag dieper in de buidel getast. De Europeaan, en zeker de Belg, trekt z’n portefeuille dan wat verder open. Elders ter wereld ligt dat soms anders. We namen daarom de prijzen van 5 snelle Europese auto’s en keken na wat ze aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kosten (na een lang transport). En kijk, ondanks hogere kosten worden ze er allemaal goedkoper aan de man gebracht. Een handvol procenten valt te verklaren door verschillen in belasting. De rest komt uit de marge van de automerken. En waarom dat bij ons dan meer mag kosten, vroegen we al meermaals. ‘Omdat de klant het wil betalen’ is dan het antwoord. De dollarkoers van de publicatiedatum van het artikel (net als de prijzen) is gebruikt ter referentie.

BMW M4

Voorheen was dat eigenlijk een BMW M3 Coupé, maar tegenwoordig heet de technisch identieke tweedeurs M4. Bij ons werd hij door dat gegoochel met de typenaam duurder. Minstens € 80.300 kost hij. In de VS kost hij een kwart minder. Daar heb je hem voor € 59.414.

Audi RS7

Bij ons staat Audi’s snelste A7, de RS7, die exact 500km van Brussel wordt gebouwd in de fabriek van Neckarsulm, in de catalogus vanaf € 119.230. Doe er minstens 6.000km bij en de vijfdeurs met coupé-allures wissels van eigenaar voor (omgerekend) € 99.353.

Mercedes SL

De tweezitter met stalen klapdak van Mercedes is geen koopje. Voor de achtcilinder moet je minstens € 127.050 ophoesten. Ook de yanks moeten diep tasten voor al dat premium rijgevoel, maar € 99.443 scheelt toch nog bijna 30%.

Porsche 911 Carrera S

De Porsche 911 geniet vooral in Europa een iconische status en dat laat zich betalen. Bij ons je krabbel zetten onder een orderbon voor een Carrera S maakt je minimaal € 114.224 armer. In de VS kan je net hetzelfde doen voor € 92.802.

Volkswagen Golf GTI

We smijten uit met één van de meest frappante voorbeelden: de VW Golf GTI. 230pk stuurpret kost je bij ons minstens € 34.090. Maar in de VS is 230pk niet zo’n uitzonderlijk vermogen. En daarom wil niemand er een echt uitzonderlijke prijs voor betalen. Het resultaat? Hij staat er in de catalogus voor amper € 22.971.

Geef commentaar
comments by Disqus