Eerste gegevens nieuwe BMW 3-Reeks

Bekijk 12 foto's
Door: BV 16-08-2018

BMW maakt zich op voor de lancering van de nieuwe generatie van de 3-Reeks. De zevende al. Inmiddels worden de gecamoufleerde prototypes op verschillende plaatsen ter wereld losgelaten. Daarbij ook de Nürburgring - verplichte kost voor een constructeur die straks sportiviteit en dynamisme in z’n verkooppraatje wil verwerken.

Beloftes

De Duitsers schuwen de beloftes niet. Er wordt gesproken van een uitgebreide vernieuwing van de wielophanging, stuurinrichting, demping en remmen. En het bedrijf geeft nu al mee dat het zwaartepunt van de nieuweling 1cm lager zal liggen dan in het model dat nu nog bij de dealer staat. Een harmonieuze gewichtsverdeling van 50:50 en een gewichtsbesparing van zo’n 55 kilogram wordt ook beloofd - in één adem met stijvere koets. Meer hoogwaardig staal ligt daarvan aan de oorzaak.

Nieuwe dempers, die compressiegevoelig zijn, een primeur bij BMW, zullen zowaar tot de standaarduitrusting van het model horen. Het bedrijf zet die naar eigen zeggen in om een sportieve afstelling te kunnen combineren met een hoog comfort. Omdat oneffenheden zacht en precies worden geneutraliseerd.

Nieuwe viercilinder

BMW belooft een herwerkte viercilindermotor. De krachtigste die ooit in een BMW productiemodel verzeilde. En dat, zonder details prijs te geven, terwijl de cijfers voor het brandstofverbruik nog met 5% teruggedrongen kunnen worden. Die centrale zal gecombineerd worden met een verder ontwikkelde 8-traps Steptronic-transmissie en heeft een roetfilter om aan de Euro 6d-TEMP-uitlaatnorm te voldoen.

Geef commentaar
comments by Disqus