Barbie Dream Camper kan op hol slaan: terugroepactie

Vergroot foto
Door: BV 07-02-2019

Enkele jaren geleden geraakte onder meer Audi en Toyota betrokken in een schandaal omdat z’n auto’s, plots op hol konden slaan. Bij Toyota had het naar verluidt iets te maken met ongehoorzame vloermatjes, bij Audi zou er wat geschort hebben met de cruise controle. Maar een auto die op hol slaat, is meestal een excuus van de bestuurder. Dat kan echter hier niet het geval zijn - tenminste wanneer je gelooft in de onschuld van kinderen.

Op hol geslagen speelgoed

Het jongste voertuig dat wordt teruggeroepen omdat het op hol kan slaan, komt uit onverwachte hoek. Het is de Power Wheels Barbie Dream Camper. 44.000 stuks zijn ervan. Het gaat om opvallend roze tweezitters met een vormgeving die door mobilhomes of kampeerauto’s geïnspireerd is. Ze zijn aardig uitgerust want ze kunnen onder meer MP3’s afspelen en worden onder meer met een namaak kampvuur geleverd.

Terugroepactie voor nieuw gaspedaal

De aandrijving is elektrisch. De topsnelheid bedraagt 8km/u. Dat lijkt niet zo veel, maar wanneer ze oncontroleerbaar ergens tegenaan kwakken, is het niettemin harder dan waar je je kinderen aan wil blootstellen. Omdat er wat mis kan gaan met het gaspedaal worden alle exemplaren teruggeroepen voor een technische aanpassing. Het gaspedaal wordt vervangen. Waar de Barbie Dream Campers allemaal geleverd zijn, is ons niet bekend.

Geef commentaar
comments by Disqus