Gelekt: Ferrari V12 Spider

Vergroot foto
Door: BV 07-09-2019

Ferrari doet het altijd: voor het z’n modellen aan het publiek, de gewone stervelingen, voorstelt, krijgt een selectie partners en belangrijke klanten hem al te zien. Dat zijn zaakjes die bij voorkeur in het grootste geheim gebeuren, kwestie van de eveneens deskundig georganiseerde publieke onthulling niet te verknoeien. Bijna altijd gaat het mis. Ook nu weer. De V12 Spider werd in het grootste geheim al gepresenteerd, maar toch wist iemand er een foto van te nemen. En omdat het niet meer 1992 is, staat die op internet.

V12 Spider

De V12 Spider is eigenlijk de open versie van de Ferrari 812. Maar de Italianen hebben iets tegen logische namen. Zo werd de 458 Italia bijvoorbeeld opgevolgd door de 488 GTB die dan weer werd afgelost (een groot woord in dit geval) door de F8 Tributo. Heet de opvolger van de F12berlinetta dan weer 812 Superfast en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Trager dan F12berlinetta?

De 6,5l V12, nog geheel atmosferisch overigens dus geen turbo’s of elektrische ondersteuning, zal ook hier goed zin voor 800pk en 718Nm. In de gesloten variant is dat voldoende voor een sprinttijd van 2,9 seconden. Het is nog even onduidelijk of de Spider dat ook zal kunnen waarmaken. Hij wordt wellicht iets zwaarder, maar het is niet zeker of de aandrijflijn - die niet bepaald vermogen tekort heeft - daar hinder van ondervindt.

Geef commentaar
comments by Disqus