Lotus Elise, Exige of Evora kopen? Stop met sparen doe het nu.

Vergroot foto
Door: BV 26-01-2021

Lotus heeft een nieuwe sportwagen klaar. Die wordt deze zomer onthuld en moet rond deze tijd volgend jaar effectief van de productieband rollen. Tegen dan zullen ook de laatste exemplaren van de Elise, Exige en Evora gebouwd zijn. Die verdwijnen allemaal uit het programma. Ja, zelfs de Elise.

Lotus Type 131 dit jaar in productie

De nieuwe Lotus staat voorlopig nog te boek als Type 131 (de ontwikkelingsbenaming). Daarvan is alvast geweten dat die boven de huidige Evora wordt gepositioneerd. Een spirituele opvolger voor de Lotus Esprit, wordt er gezegd. Met als aardigheidje voor Lotus dat hij op die manier meteen een stuk duurder in de catalogus geparkeerd kan worden. Officiële informatie is er niet, speculatie des te meer. Er wordt aangenomen dat de Type 131 de bij Toyota afkomstige 3,5l V6 behoudt, maar dat die wordt aangevuld met een accu en elektromotor. Z’n bestuurder zou niet alleen op het elektrische rijbereik kunnen rekenen om de EU-regelgeving te paaien, maar ook op 500pk om flitsende prestaties neer te zetten.

Geely is ambitieus met Lotus

Bij Lotus zwaaien nu de Chinezen van Geely de plak. Dat de motorgigant die ook al z’n klauwen sloeg in Volvo, Polestar, Lynk&Co en zelfs London Taxis. Toch zijn ze er niet van plan de meest iconische Lotussen helemaal te vergeten. Er wordt wel degelijk gewerkt aan opvolgers voor onder meer de Elise. Daarvoor zoekt het bedrijf nog eens 250 nieuwe werknemers, terwijl het de jongste drie jaar al eens 670 extra personen in dienst nam. Voorlopig blijft de productie ook in Engeland, waar twee aparte subassemblage-activiteiten geconsolideerd worden in één nieuwe faciliteit met een grotere capaciteit in Norwich.

Geef commentaar
comments by Disqus