Audi quattro beklimt skischans

Audi quattro beklimt skischans
Bekijk 2 foto's
Door: BV 14-03-2005
In 1986 bracht Audi de mogelijkheden van het Quattro-systeem onder de aandacht met een spectaculaire TV-spot waarin een Audi 100 CS quattro tegen een 47 meter hoge met sneeuw bedekte skischans naar boven werd gereden. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de vierwielaandrijving doet Audi dat nu nog eens over. Dit maal is het een 335pk sterke A6 4.2 quattro die de helling van 80 graden mag beklimmen.

Om de overeenkomsten met de originele commercial zo groot mogelijk te houden, werd ook nu weer gekozen voor de Pitkavouri skischans, op Fins grondgebied, een 500-tal kilometer ten noorden van Helsinki. De schans werd al in 1994 gesloten en moest eerst hersteld worden.

De A6 quattro werd enkel voorzien van rallybanden met 6mm spikes, een veiligheidsmechanisme en een in eerste versnelling geblokkeerde automaat. Ingenieur Uwe Beck haalde op weg naar boven een snelheid van 60km/u. Om voldoende beeldmateriaal te verzamelen, werd de stunt elf maal overgedaan. De spot zal op nagenoeg alle markten van het Europese vasteland uitgezonden worden vanaf deze maand.

Geef commentaar
comments by Disqus