Dacia Dokker 1.5 dCi Exterieur

Dacia Dokker 1.5 dCi
Bekijk 21 foto's
Door: BV 27-10-2012

De Dokker is een zogenaamde ludospace, een op een bestelwagentje gebaseerd voertuig dat door het Frans-Roemeens samenwerkingsverband werd omgetoverd om als gezinswagen door het leven te kunnen gaan. Die bestelwagen kan je ook bestellen trouwens, en vind je in de prijslijst terug onder de titel Dokker Van. Dat is dan weer een karretje dat op zijn beurt in grote mate is gebaseerd op de Renault Kangoo. Het mag bijgevolg niet verwonderen dat de Dokker heel wat harde waren van die laatste ontleent. In tegenstelling tot de Dokker Van heeft de gewone Dokker wel zijruiten achteraan; het zou anders maar een saaie bedoening zijn voor de passagiers achteraan nietwaar.

De buitenmaten delen beide varianten broederlijk met elkaar. In de lengte meet de Dokker 4,36m; in het onwaarschijnlijke geval dat je garagepoort smaller is dan 1,75m ben je eraan voor de moeite, en met een hoogte van 1,85m zou geen enkele tunnel de pret mogen bederven. Tussen de wielkasten achteraan heb je 1,17m beschikbaar, wat op een centimeter na hetzelfde is als de ruimte tussen de achterdeuren en de achterbank laat optekenen. Vanaf de Ambiance uitvoering (die verplichte kost is voor de diesels) is de achterbank overigens opklapbaar, waardoor de maximale laadlengte kan groeien tot 1,57m. Netjes.

De niet onaantrekkelijke Dokker komt standaard met één schuifdeur rechts. Dakstangen, elektrische spiegels en bumpers in koetswerkkleur, mistkoplampen en een zijschuifdeur links (met eveneens een openklapbaar venster) zijn voorbehouden voor het Lauréate topniveau. De dCi 75pk in deze uitvoering staat een niet onredelijke € 12.200 geprijsd, doch wil je lichtmetalen velgen of ander bijkomstig uiterlijk vertoon, dan moet je daarvoor ... dokken.

Geef commentaar
comments by Disqus