Porsche 911 Turbo S MY2020 Exterieur

Bekijk 24 foto's
Door: BV 09-07-2020

Elke keer ik naast een 911 sta, bekruipt me datzelfde gevoel. Wat is dat ding groot geworden! Al dient gezegd dat de jongste z’n afmetingen - nu al meer dan 4,5m lang en 1,85m breed (zonder spiegels), goed kan camoufleren. Tot je ergens gaat inparkeren natuurlijk. Dat blijft trouwens altijd een beetje uitdagend omdat hij achteraan breder is dan vooraan en je kan er donder op zeggen dat je velgen in een discussie met de stoeprand het onderspit delven. Gelukkig kan je hem krijgen met een erg goed 360° camerasysteem dat door kleine schade te vermijden wellicht z’n aankoopprijs terugverdient.

Een icoon

De Turbo S dan. Ja, die krijgt wat meer uiterlijke opsmuk. De gulzige turbo krijgt lucht gevoed via sleuven in de flanken en er zijn flink wat aerodynamische verbeteringen. De opvallendste is de vleugel op de kofferklep. Die zie je nu altijd zitten. Maar er is ook een adaptieve voorspoiler, waarmee deze 911 zich officieel bedient van actieve aerodynamica. Wat klinkt dat gesofisticeerd.

Een 911 heeft dan wel één van de meest herkenbare silhouetten uit de geschiedenis - hij blijft al bij al discreet. En ook deze Turbo S kan zich best bescheiden opstellen, net omdat de vorm ervan zo bekend is. Je kan natuurlijk ook een Huracan bestellen in het zilvergrijs, maar je zal nog steeds niet onder de radar passeren. Wil je net het tegengestelde en moet iedereen je gezien hebben? Geen nood, Porsche biedt méér dan genoeg mogelijkheden om z’n sportiefste telg wat extravaganter aan te kleden. Je hebt er alleen maar (veel) budget voor nodig.


Geef commentaar
comments by Disqus