Auto van het Jaar 2015 is allesbehalve spannend

Waarom precies? Omdat er zoals bijna alle voorgaande jaren geen enkele 'posterwaardige' vierwieler meer overblijft in de finaleronde natuurlijk. Niet dat de resterende zeven kandidaten daardoor slechte auto's zijn, maar bij sommigen ervan gaan de wenkbrauwen toch aan het fronsen. We zetten alle potentiële winnaars van deze hoogst subjectieve verkiezing op een rijtje. De uiteindelijke winnaar wordt begin maart 2015 aangeduid.

Volkswagen Passat

Een dijk van een auto. Is ruim, rijdt verfijnd en getuigt van een oerdegelijke afwerking. Bovendien merk je niet eens dat hij technisch bijna identiek is aan een VW Golf. Scoort wel maar weinig punten op de sensatiemeter.

Lees meer

Nissan Qashqai

De opvolger van een absolute trendsetter die indertijd niet de Auto van het Jaar is geworden. Ondanks het feit dat de nieuwe Qashqai goed rijdt, er goed uitziet en wat ruimer werd, kunnen we voorts geen klinkende reden verzinnen waarom hij deze keer wel zou moeten winnen.

Lees meer

Renault Twingo

Hoge verwachtingen die niet werden ingelost. Met zowel de aandrijving als de motor achteraan, maar ook met een zodanig vage besturing (en hoog verbruik!) dat hij nog geen kwart van het plezier biedt dan je zou denken. Een tegenvaller, jammer genoeg.

Lees meer

BMW 2-reeks Active Tourer

De eerste BMW voor niet-BMW-rijders. Sterker nog: voor echte fanatiekelingen werkt de familieman-met-voorwielaandrijving als een rode lap op een stier. En terecht. Dat hij er ook met vierwielaandrijving komt, volstaat niet om die groep mensen te overtuigen.

Lees meer

Mercedes C-klasse

Een evolutie van zichzelf. De referentie in z'n segment op gebied van aankleding en technisch weinig op aan te merken. Ook wel een vloek voor bezitters van een nieuwe S-klasse, vanwege z'n bijna identieke uiterlijk. Maar spannend? Niet bepaald.

Lees meer

Ford Mondeo

Een waardige concurrent voor de nieuwe VW Passat, maar ook nog steeds geen auto om het andere (of hetzelfde) geslacht mee te imponeren. Met een lijnenspel dat intussen ettelijke jaren geleden op papier werd gezet.

Lees meer

Citroën C4 Cactus

Sympathiek, vederlicht en simpel in elkaar geschroefd, maar daarom nog geen genot om mee te rijden. Is ook minder innoverend dan hij zich voordoet en zeer goedkoop aangekleed binnenin.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus