​Meer dan helft Belgen wil dat er vaker geflitst wordt

Vergroot foto
Door: ADD 11-08-2016

Of dat is toch wat VTM Nieuws beweert. Zij baseren zich op een Europees onderzoek waar het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid aan meegewerkt heeft.

Gedrag van de automobilist veranderen

Uit de studie blijkt 51 procent van onze landgenoten nog meer snelheidscontroles wil, ook al waren er dat vorig jaar bijna 3,2 miljoen. Anderzijds melden de onderzoekers dat 33 procent van de ondervraagde Belgen vindt dat de snelheidsboetes te hoog zijn. Als reactie suggereert het BIVV om de boetes trapsgewijs strenger te maken. Een eerste boete voor een lichte overtreding zou niet te hoog mogen zijn, maar als je drie keer op korte tijd wordt geflitst, moet de boete aanzienlijk zwaarder worden.

Het Instituut voor de Verkeersveiligheid stelt ook voor om de pakkans in ons land groter te maken. "Pas dan zal het gedrag van de Belgische automobilist veranderen".

Niet op de agenda

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) stelt in een reactie dat een verhoging van de boetes momenteel niet prioritair is. Hij wil zich eerst focussen op de vereenvoudiging van de wegcode.

Geef commentaar
comments by Disqus