Porsche 918 Spyder-opvolger vanaf 2025, wordt EV

Bekijk 14 foto's
Door: BV 01-07-2019

Doe er nog één volledige productgeneratie (in de autosector is die gemiddeld 7 jaar) bij en nagenoeg elke Porsche moet elektrisch zijn. We bereiden ons op korte termijn voor op de komst van de Taycan en Taycan Cross Turismo. De lancering van die laatste werd zelfs vervroegd. En de volgende Macan? Die zal ook geen benzinetank meer krijgen - al zal Porsche volgens voorlopige berichten ook de levensduur van de huidige versies op benzine wat langer rekken om de overgang zachter te laten verlopen.

En een nieuwe supercar? Een opvolger voor de Porsche 918 Spyder? Ook daar wordt over nagedacht. Volgens Porsche-topman Blume wordt ook die elektrisch. Vanzelfsprekend. Maar, zo zegt de topman ook, een definitief concept voor zo’n auto ligt nog niet vast. “Voor 2025 moet je er niet op rekenen”, klinkt het.

Met dank aan Rimac

Een piste naar de realisatie van een elektrische hypercar heeft Porsche wel in z’n mouw zitten. Het kocht eerder al een aandeel van 10% in de kleine elektrische autofabrikant Rimac. Dat Kroatische bedrijf bouwde al een verbluffend snelle elektrische tweezitter. Die Rimac Concept_One (met meer dan 1.000pk) maakte overigens bijna The Grand Tour-presentator Richard Hammond een kopje kleiner.

Wil Porsche een nieuwe elektrische supercar op de markt brengen, dan heeft het weinig meer keuze dan zich te meten met de reeds aangekondigde Tesla Roadster. Elon Musk belooft dat die naar 100km/u kan in 1,9 seconden. De 918 Spyder? Die deed het met bijna 900pk uit een hybride aandrijflijn in 2,8 tellen en haalde een top van 345km/u. Tenminste, wanneer de wielen bleven zitten.

Geef commentaar
comments by Disqus