Porsche Taycan Cross Turismo komt eerder dan verwacht

Bekijk 7 foto's
Door: BV 18-03-2019

Porsche maakt zich, zoals inmiddels welbekend, op voor een nieuw elektrisch hoofdstuk in z’n bestaan. Doe er nog tien jaar bij en elke Porsche die wordt afgeleverd, op (misschien) een verdwaalde 911 na, moet elektrisch aangedreven zijn. Ambitieuze plannen die ongetwijfeld kaderen in het zelfvertrouwen dat het bedrijf aan de vooravond van de lancering van de Taycan wil projecteren.

Taycan al uitverkocht

Die elektrische sedan - die kan op papier al niet meer stuk. Al zo veel mensen toonden hun interesse in het model dat de fabriek al voor het eerste jaar volgeboekt zit. Allemaal hebben ze er blind vertrouwen in dat Porsche ondanks z’n beperkte EV-ervaring een goed product zal neerzetten. Gesterkt door de uitpuilende orderboek, maken de Duitsers nu vaart met de introductie van de tweede elektrische variant. Dat wordt een crossover-afgeleide van de Taycan.

Die Taycan Cross Turismo, die we al in z’n prototypevorm te zien kregen, zou voor het eerst ergens in 2021 uit de fabriekshallen rollen. Maar de Duitsers steken een flinke tand bij en willen het model nu voor het einde van 2020 aan de eerste klanten leveren.

Op technisch vlak levert dat niet zo veel complicaties op. De techniek zal immers gelijk zijn aan die van de Taycan: met een elektromotor en tot 600pk. Hij moet in z’n snelste uitvoering naar 100km/u kunnen in 3,5 seconden en naar 200km/u in 12 tellen. En dat terwijl een 800V elektrisch systeem ervoor moet zorgen dat je op amper 20 minuten tijd 400km extra rijbereik kan tanken. Als je tenminste een stroomkabel vindt die dik genoeg is…

Geef commentaar
comments by Disqus