5 briljant gekozen Breaking Bad auto's

In Breaking Bad, de sublieme serie over een door kanker getroffen chemieleraar die meth begint te koken, rijden enkele opmerkelijke auto's rond. En het geweldige is vooral dat die stuk voor stuk een perfecte weerspiegeling zijn van hun bestuurder. Zo zegt de Aztek meer over Walter White dan je zou denken, net als de wippende Chevy Monte Carlo en oude Toyota Tercel over Jesse Pinkman.

Walter White - Pontiac Aztek

De Aztek, ooit uitgeroepen tot een van de lelijkste auto's ooit, past wonderwel bij Mr. White zoals we hem in begin van de serie leren kennen: mislukt en onbemind, maar genadeloos onderschat. Ondanks grondig marktonderzoek van Pontiac flopte de bizarre mix van SUV en monovolume compleet.

Jesse Pinkman - Chevrolet Monte Carlo

De eerste auto van Jesse is een Chevy Monte Carlo met een absoluut belachelijk hydraulische veersysteem. Op en top flashy. Exact wat je verwacht van een drug dealende, zelfingenomen loser.

Jesse Pinkman - Toyota Tercel

Maar naarmate de afleveringen vorderen krijg je meer en meer sympathie voor Jesse. Hij is een van de weinigen die oprecht berouw toont. Nadat zijn Chevy tijdens een schietpartij in de woestijn opgeblazen wordt, schaft hij zich een meer praktische Toyota Tercel aan. Die ziet er behoorlijk oninteressant uit, maar eigenlijk is het een betrouwbare en karaktervolle auto, net als Jesse Pinkman dus.

Skyler White - Jeep Grand Wagoneer

Skyler wordt geïntroduceerd als de rots in de branding van haar familie. En dat is haar Jeep Grand Wagoneer ook: solide en no-nonsense. Maar wat moeten we in godsnaam van die houten panelen denken? Waarschijnlijk moet je Amerikaan zijn om dat te begrijpen.

Walter White en Jesse Pinkman - Fleetwood Bounder RV

Walt en Jesse vertimmeren een mobilhome tot mobiel drugslab. Al snel wordt die hun toevluchtsoord om in alle rust te kunnen 'koken'. Hij symboliseert de verstandhouding tussen Walt en Jesse. Is alles peis en vree tussen hen dan sputtert de RV niet tegen. Maar zit er een kink in de kabel dan weigert 'The Crystal Ship' dienst. Uiteindelijk zullen beide, de relatie en de RV, in deugen vallen.

Meer auto's die de TV-serie maakten? Kijk in het Auto55-dossier De Helden van het Kleine Scherm.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus