6 autowasfouten die (bijna) iedereen maakt

Om het wassen van je auto te verheffen van een mondain klusje tot kunst, let je maar beter op een hele hoop details. Maar de grootste fouten zijn ook deze die het makkelijkst te vermijden zijn. We zetten alvast 6 wijd verspreide wasfouten op een rij.

De spons

De Belg grijpt nog graag naar een spons voor het wassen van z’n geliefde vierwieler. Maar de spons is passé. Ze voert het vuil niet af en is daardoor samen met de zeemlap verantwoordelijk voor de cirkelvormige waskrassen. Wat je dan wel gebruikt? Een lamswollen washandschoen of microvezelwant.

Lees meer

Niet in de zon

Natuurlijk is het aangenaam om onder een stralende hemel je auto te staan wassen. Maar je doet het beter niet als je auto staat te bakken. De producten verdampen dan te snel en het temperatuursverschil doet je lak geen goed.

Twee emmers in plaats van één

Je hebt niet één emmer maar twee stuks nodig voor de wasbeurt. Als je spoelt en kuismiddel gebruikt in dezelfde emmers, wrijf je het vuil gewoon weer op je auto. In het dossier wassen zonder krassen leggen we je uit hoe de twee-emmermethode werkt.

Lees meer

Het zeemvel: de grootste boosdoener

Een zeemvel heeft bij je auto eigenlijk niets te zoeken. Ze is te hard en houdt het vuil gevangen tussen de zeem en het koetswerk, wat fijne krasjes oplevert die je vooral in de zon ziet. Drogen doe je in deze tijden met een microvezel droogdoek of Water Magnet. Dat voert het vuil af tot diep in de vezel en krast niet.

Carwash met mate

Natuurlijk is het fijn om na een paar minuutjes car-wash weer een blinkende auto te hebben, maar die korte doorlooptijd vormt ook een probleem. De wasprocedure in een industriële wasstraat is erg brutaal, met agressieve producten en niet bepaald zachtzinnig contact met je lak. Je doet het dus best niet te vaak.

Eender welk wasmiddel?

De Belg grijpt wel vaker een wasmiddel uit de keukenkast. Of een te goedkope autoshampoo. Beiden zijn te agressief en hoewel ze wel meteen resultaat opleveren tasten ze op de duur het oppervlak van de lak aan, die daardoor doffer wordt. Gebruik liever een professionele kwalitatieve milde shampoo of een product dat ook nog met wax verrijkt is. Je investering haal je er weer uit, want omdat het gespecialiseerde producten zijn heb je er minder van nodig voor hetzelfde resultaat.

Geef commentaar
comments by Disqus