Vijf Volkswagens speciaal voor liefhebbers

Elk jaar trekt Volkswagen naar het Oostenrijkse Wörthersee om er op hét GTI-evenement van het jaar een handvol speciaal geprepareerde auto’s voor te stellen. Dat oogst steevast flink wat aandacht en bijval, en daarom doet het bedrijf vanaf nu iets soortgelijks in de Amerikaanse staat Georgia tijdens een festival voor Europese auto’s. Dit is wat er te kijk staat:

VW Golf R Heritage Concept

Een set specifieke velgen, een verlaagde ophanging, maar vooral: een smakelijk ogende striping die verwijst naar de Duitse driekleur.

Lees meer

VW Golf GTI RS Concept

De meest radicale van allemaal. Nogal wat stijlelementen zijn geleend van de Porsche 911 GT3 RS, met een weinig subtiele koetswerkkit, een rolkooi en racekuipjes als belangrijkste ingrediënten.

Lees meer

VW Jetta GLI Nardo Concept

Ook deze ligt wat dieper in de ophanging. En de Jetta rust op zwart gelakte velgen. Z’n belangrijkste kenmerk is echter z’n lak in ‘vuilzakgrijs’. Die komt uit de catalogus van Audi, waar de kleur Nardo heet. Meteen de verklaring voor de naam van deze concept.

Lees meer

VW Beetle Post Concept

Ook deze schraapt wat dichter tegen het asfalt. De wielen heten - geloof het of niet - Mr Drama Queen en VW wil ook dat je naar de vintage aandoende striping op de flank kijkt. Maar het meest springen de twee BMX op het dak in het oog.

Lees meer

VW Golf Alltrack Country Concept

Deze zag je nu wellicht niet aankomen: een Golf met een verhoogde ophanging. Plus 5 centimeter. En een daktent, een infotainmentinstallatie in de koffer, twee Trek fietsen tegen de bumper en een door zonnepanelen gevoede warmwaterdouche.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus