Dit zijn de top 10 snelste auto’s rond de Nurburgring

Dat je over een verdraaid goede auto moet beschikken om een rondje over de legendarische Nordschleife af te haspelen met een snelle tijd, dat staat boven verdenking. En dat je met een blitzzeit ook nog eens heel wat publiciteit kan rapen ook. Niet moeilijk dus dat een hoop automerken vol overgave de records najagen. Dit zijn de tien snelste ‘productiewagens’ over de Nürburgring. Volgens de officiële kwalificatie. Dat betekent dat we bijvoorbeeld de McLaren P1 LM (6:43.2) en de NextEV Nio EP9 (6:45.9) niet hebben weerhouden. De eerste omdat het om een specifieke (éénmalige) weghomologatie gaat van een racewagen, de tweede omdat hij op speciaal ontwikkelde banden stond.

Porsche 911 GT2 RS - 6:47.3

Porsche mikte bij de ontwikkeling op een rondetijd van 7:05, maar was dat even een misrekening! Niet dat iemand bij het merk zelf erover klaagt. En kijk eens hoeveel sneller hij is dan een 918 Spyder (lager in deze lijst).

1

Radical SR8 LM - 6:48

De Radical is een beetje controversieel, omdat hij zo minimalistisch is dat hij er niet meer uitziet als een normale productiewagen. Maar de bolide met 450pk sterke V8 heeft niettemin een gewone typegoedkeuring. Daarom staat hij hier op twee.

2

Lamborghini Huracan Performante - 6:52.01

De Huracan Performante was officieel nog niet voorgesteld toen hij in een camouflagetenue z’n 5,2l V10 liet zingen door de groene hel. Het zorgde voor vuurwerk toen het doek er eindelijk vanaf mocht. Toen was immers nog niemand sneller gegaan.

3

Porsche 918 Spyder Weissach - 6:57

De hybride aandrijflijn van de 918 Spyder is met 875pk krachtiger dan die van de GT2 RS, maar ook hier is er meer nodig dan alleen vermogen en trekkracht. Maar z’n directe rivalen (de McLaren P1 en LaFerrari) zijn in deze lijst helemaal niet te vinden…

4

Lamborghini Aventador SV - 6:59.73

De SV weegt 50kg minder dan een standaard Aventador, heeft 740pk in reserve en het chassis is grondig onder handen genomen. Daardoor is hij bijna zo snel als de Huracan Performante!

5

Dodge Viper ACR - 7:01.03

Een erg respectabele tijd, maar toch waren de liefhebbers wat teleurgesteld. Er werd immers gemikt op een sub-7-minuten tijd. Toch niet slecht voor auto die de reputatie heeft alleen goed te zijn in stoplichtsprintjes.

6

Nissan GT-R Nismo - 7:08.69

Hoger dan de zevenste stek komt geen enkele Japanner en zelfs daarvoor moesten een hele hoop specifieke opties in het leven geroepen worden. Maar het is zeker geen schande. De Nissan is met grote voorsprong de goedkoopste auto uit de lijst.

7

Mercedes-AMG GT R - 7:10.92

Deze GT met R weegt 15kg minder dan een normaal exemplaar en heeft een specifiek aerodynamisch pakket. Vooral dat laatste verklaart dit resultaat.

8

Gumpert Apollo Sport - 7:11.57

Gelukkig was de Gumpert snel, want voor z’n schoonheid moest je hem niet kopen. Z’n record dateert al uit 2009.

9

Dodge Viper ACR - 7:12.13

Kijk, de Viper staat zelfs twee keer in deze lijst. Exact hetzelfde type als hogerop, maar dan een generatie ouder.

10
Geef commentaar
comments by Disqus